Macaroni to die for!

Om du bara visste vad det här är så skulle det vattnats lika mycket i munnen på dig som på mig när du ser den här bilden. Men som det är just nu kanske du inte blir särskilt lockad.

Ge dig till tåls för här snackar vi smak.

Saken är den att detta är en lyckad vegotolkning av vår allas ultracharmige Jamie Olivers recept på makaronipudding. Det resulterade i en vegetarisk makaronipudding med baconsmak. Vegetariskt och baconsmak i samma mening, alldeles rätt.

Ska försöka förklara hur det gick till:

Vegetarisk makaronipudding, ca 6 port

ca 3 dl okokt fullkornspasta (makariner, skruvar, cotelli you name it)

1 litet huvud blomkål

2 dl saltat pastavatten

2 dl turkisk yoghurt eller lätt creme fraiche

1 dl riven smakrik hårdost

salt, peppar

1/2 påse Hälsans köks soja a la bacon

2 dl pankoströbröd (går nog lika bra med vanligt)

3 st soltorkade tomater i olja

ca 1,5 msk olja från de soltorkade tomaterna

1/2 finhackad chili

ett knippe timjan

1. Koka pastan i saltat vatten tillsammans med blomkålen skuren i grova bitar.

2. Låt rinna av men spara en del av pastavattnet till senare.

3. Tina upp och värm a la baconet något i mikron. Mixa i en matberedare tillsammans med ströbrödet, soltorkade tomaterna, oljan, chili och timjanbladen. Detta är nu toppingen på makaronipuddingen.

4. Lägg pastan och blomkålen i en ugnsform. Mosa blomkålen försiktigt med en stomp.

5. Blanda ner pastavattnet, turkiskt yoghurt och ost. Smaka av med salt och peppar.

6. Fördela ströbrödet över pastan och sedan in i ugnen. På ca 200 grader tills puddingen satt sig och fått en fin färg.

7. To die for säger jag bara! Älskar blomkålens funktion i den här rätten. Åt tillsammans med en spenatsallad med vitlök och chilidressing.

 

 

 

3 thoughts on “Macaroni to die for!

  1. Gud va gott det låter!🙂 gilar idén med att göra gratänger av vanlig pasta! så enkelt, billigt o mkt roligare än bara pasta med sås..har själv blivit lite såld på det på sista tiden! men den här med blomkål ska jag absolut testa!
    mvh/Anna /who’s that cutiepie

    • Blomkålen är det bästa i den här rätten! Tror att det också är rätt smart att använda pastavattnet i en gratäng pga stärkelsen i vattnet. Helt klart värt att testa.

      Jag fotar med en Nikon D90 och ofta med objektivet f/1,8 50 mm.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: