Semestrar hemma

Semester och semester… Jag jobbar hela sommaren lång men när vi får chansen så passar vi på att turista runt lite på hemmafronten. Blir ju hur som helst en miljövänlig sommar om inte annat.

I helgen tog jag med fästmannen på romantisk weekend i den västerbottniska skärgården. Cirka 20 minuters biltur från Umeå ligger ön och det gamla sågverkssamhället Norrbyskär och i fredags tog vi in på hotellet Norrbyskärs Wärdshus. Havsluft, fint boende och god mat stod på schemat.

Vädret var väl kanske inte på vår sida men när väl solen valde att titta fram så uppskattade man det desto mer. Här en frusen tjej i väntan på färjan.

På hotellrummet väntade vin, ost, kex, jordgubbar och chokladtryffel. Hela hotellet var väldigt enkelt, ljust och somrigt.

Vi fick en jättegod vegetarisk trerätters som började med en löksoppa, fortsatte med grillad qourn med stekt potatis, rädisor och sparris samt avslutades med morotskaka. Samma där. Enkelt, rustikt och somrigt.Bäst av allt var att det var en avkopplande helg spenderad i det bästa sällskapet. Dessutom fanns det Glassbondens glass att köpa som kulglass. Om ni kommer hit upp så måste ni testa smakerna västerbottensost/päron, hjortron/kola och älgört. Ja jag säger bara det, oväntat gott!

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: