Sommarens bästa dessert

En härligt svalkande sommardessert. Jag vet, jag har tjatat om det fantastiska med bananglass förut. Men faktum kvartstår, hur annars kan man få en så god, krämig och söt efterrätt utan att tillsätta socker och fett?

Ur miljösynpunkt då? Jo särskilt när bananer är så klimatpåfrestande som de är så tycker jag det är perfekt att frysa ner de ekologiska bananerna när de blir bruna istället för att slänga dem. Samma sak gäller med mangon i detta recept. Köp hem när det är billigt och släng för guds skull inte om de inte blir uppätna. Frys in! Och använd sedan i den här ultimata sötsugsstillaren i sommar.

Mango och bananglass med ingefära

frysta ekologiska bananer i bitar

fryst mango

riven ingefära

havredryck eller kokosmjölk (kan uteslutas)

en skvätt pressad ekologisk citron

några droppar vaniljarom alt romessens

1. Låt banan och mango tina en aning så att de går att mixa i en matberedare.

2. Mixa tillsammans med riven ingefära, några skvättar havredryck eller kokosmjölk, citron och vaniljarom i ca 1 min.

3. Servera genast annars hinner glassen smälta! Går ej att frysa in igen.

 

2 thoughts on “Sommarens bästa dessert

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: