I säsong: Rabarber

Som sagt på nationaldagen lyder våran tradition att rabarber bör intas under festliga förhållanden. Alltså blev det rabarberpaj. En fantastiskt liten paj serverad i hjärtliga portionsformar. Avnjuten med vaniljglass. Tänker mig att den passar bra resten av sommaren också. För rabarber fortsätter bara att växa hela säsongen och likaså hoppas jag rabarberrecepten fortsätter dyka upp här på bloggen.

Höftade ihop receptet så jag hoppas mängderna blir rätt.

Rabarberpaj med hallon och apelsin, ca 3-4 port

300-400 g sköljd, skalad och skivad rabarber

200 g frysta hallon

1 1/2 dl socker

rivet skal och pressad saft från 1 apelsin

1/2 tsk vaniljextrakt

1 msk potatismjöl

100 g margarin

1 dl vetemjöl

1 dl socker

1 dl havregryn

1/2 tsk salt

 

1. Koka rabarber, hallon, socker, apelsinskal och apelsinsaft tills rabarberna mjuknat.

2. Tillsätt vanilj och potatismjöl och låt koka upp.Häll upp i portionsformar.

3. Blanda fett, vetemjöl, socker, havregryn och salt till en smuldeg.

4. Toppa formarna med smuldeg och grädda i ca 20-30 min i 175 grader.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: