Champinjoner+tomatsås= pizza

Våra första hemodlade champinjoner fick idag inta sin plats på pizzan. Svamparna blev rätt stora så nästa gång ska jag försöka skörda dem lite tidigare. Men ändå, så häftigt!

Pizzan gjorde vi på sconesdegen i detta recept och tomatsåsen utifrån mr Olivers recept i kokboken Hemma hos Jamie -Fyra årstider i köket. Dock lite omfixad efter vad jag hade hemma. Pizzan toppades med sojafärs och vid servering vill jag ha den bästa pizzasalladen någonsin. Surkål!

Jag brukar oftast skippa osten, ev lite smulad fetaost eller chevré. Testa, det blir himla fräscht!

Snabba tomatsåsen, till ca 4 pizzor

2 klyftor ekologisk vitlök

svensk rapsolja

400-500 g ekologiska krossade tomater

salt och peppar

1. Skala och finriv den ena vitlöken och skiva den andra tunt. Fräs i rapsolja.

2. Tillsätt de krossade tomaterna, salta och peppra och låt koka upp.

3. Sila tomatsåsen och tryck ut vätskan med en träslev ur de krossade tomaterna ner i en bunke.

4. Lägg bort resterna och häll ner den silade såsen i stekpannan igen. Koka på låg temperatur till såsen reducerats och kan bres på pizzadegen.

 

2 thoughts on “Champinjoner+tomatsås= pizza

    • inte svårt alls🙂 köpte ett litet odlingskit hos en blomsterhandel och följer bara instruktionerna. Efter några veckor fanns det helt plötsligt champinjoner!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: