Vego chicken tikka

Ojoj, det här var gott. Hungrig som en gnu efter en liten joggingtur i solskenet så vill jag bara ha mer av gårdagens vegetariska chicken tikka.

Så synd bara att det inte blev några rester.

Indiskt när det är som godast. Vegetariskt när det är som bäst. Slående likt köttalternativet… Åh herregud vad jag är hungrig!

Nu ska ni får detta enkla recept och jag föreslår att ni använder Hälsans köks sojabitar a la kyckling, qournbitar eller torkade sojastrimlor.

Vego chicken tikka, ca 4 port

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 tsk salt

2 tsk malen koriander

1 tsk ingefära

2 tsk malen gurkmeja

2 tsk paprikapulver

1 tsk chilipulver

1/2 tsk grovmalen svartpeppar

1 påse sojabitar a la kyckling

2 dl turkisk yoghurt

1/2 pressad citron

rapsolja

 

1. Finhacka lökarna och fräs mjuka i rapsolja. Tillsätt kryddorna och fräs ytterligare någon minut.

2. Häll ner sojabitarna och stek dem tills de fått lite färg.

3. Tillsätt yoghurt och citron samt smaka av med salt och peppar.

4. När allt är varmt har du en välsmakande, vegetarisk och snabbgjord chicken tikka. Servera med t ex mathavre eller kokt potatis.

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: