Heta qournfiléer med röda linser och spenat

Denna rätt var från början tänkt att vara marockanskinspirerad med smaker av kummin, koriander och mynta. Det visade sig dock att inga av dessa ingredienser fanns hemma så det fick bli en mer indiskinspirerad rätt. Tror jag. Med libanesisk couscous (eller mograbiah eller mograbieh) till så blev det ju lite influenser därifrån också. Men eftersom jag inte vågar mig på konststycket att koppla denna rätt till ett land så får qournfiléerna vara helt enkelt “heta”. Eller kanske mångkulturella.

Jaja, det var gott i alla fall.

Heta qournfiléer med röda linser och spenat, 4 port

1 stor gul lök

1 röd chili

2 vitlöksklyftor

spiskummin och paprikapulver

2 tsk lantbuljong

1 tsk currypasta

1 burk krossade tomater + 1,5 burk med vatten

1 dl röda linser

100 g fryst hackad spenat

4 st frysta qournfiléer

slat och peppar

1. Fräs hackad lök med finhackad chili, pressad vitlök och kryddorna.

2. Tillsätt buljong, currypasta, krossade tomater, vatten och linser. Låt koka på medelvärme i ca 10 min.

3. Lägg ner spenat och qournfiléer i såsen och värm upp i ytterligare ca 10 min.

4. Smaka av med salt och peppar.

One thought on “Heta qournfiléer med röda linser och spenat

  1. Hej!
    Lättlagat och gott och med kummin mmm, tack för tipset!
    En varm hälsning
    Bernadette från Ecofinder

    Tips från Ecofinder som tycker om att experimentera, du får gärna sprida om du tycker om…
    Mosa avocado, tillsätt spiskummin, Cayenne peppar och salt…härligt på Knäckebröd eller som dip eller tillbehör.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: