Klädbytardag i Umeå och resten av Sverige

Som second hand junkie har man ju haft en del galnare utstyrslar genom åren men det finns även fantstiskt mycket fint och unikt att hitta.

Nu kan du byta ut din garderob utan att betala en krona. Dessutom göra en enorm insats för miljön.

Nu på lördag anordnar Naturskyddsföreningen en nationell klädbytardag. I Umeå äger den rum bakom Ålidhem Centrum på Kulturhuset Klossen. Jag hoppas ha möjlighet att ta mig dit, kommer du?

Så här skriver de om den:

“På över 60 orter i Sverige ordnas det klädbyten lördagen den 21 april. Konceptet är enkelt och glömmer du plånboken hemma behöver du inte oroa dig, allt är helt kostnadsfritt. Du tar helt enkelt med dig några av de plagg du tröttnat på, trots att de är fräscha och fina, och byter på plats mot plagg som någon annan tröttnat på. Valutan på klädbytardagen är klädbytarbrickor som du får när du lämnar in dina plagg på plats.”

Så här skriver man kring varför en klädbytesdag behövs:

“Klädindustrin drabbar miljö och människor hårt genom att förbruka mängder av råvaror och kemikalier i dåliga arbetsmiljöer. Samtidigt shoppar svenskar allt mer, trots redan överfyllda hyllor. Att använda begagnat istället för att köpa nytt är ett roligt och miljösmart sätt att hålla garderoben uppdaterad. Med en klädbytardag blir det ännu bättre.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: