Currygryta med mungbönor

Mungbönor har ju länge varit min hemliga favorit. Kikärtor och kidneybönor i all ära men det är något med mungbönan som är speciellt. Jag tycker även att den klarar sig mycket bra smakmässigt efter infrysning så därför går det det att koka stora satser när man väl är igång och frysa in sedan. Vilket gör vardagspusslet mindre krångligt när det bara är att slänga ut en påse bönor ur frysen när det behövs.

Detta är relativt snabblagad mat som råkar passa mitt liv perfekt just nu. En proteinrik gryta med härligt grön färg. Denna gång skippade jag dessutom riset och valde mathavre istället för en extra “grön” tallrik.

Currygryta med mungbönor, ca 4 port

1 gul lök

rapsolja

1 tsk currypulver

0,5 tsk gurkmeja

2 krm spiskummin

200 gram fryst spenat

3 dl mungbönor

1 näve haricot verts

1 burk lätt kokosmjölk

salt och peppar

1. Hacka den gula löken fint. Fräs med kryddorna i rapsolja.

2. Blanda ner spenat, mungbönor och haricots verts. Låt fräsa en liten stund och tillsätt sedan kokosmjölken.

3. Låt sjuda i ca 5 min och smaka sedan av med salt och peppar.

4. Servera gärna med en klick syrlig turkisk yoghurt eller creme fraiche (utesluter du detta har du dock en äkta vegansk måltid).

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: