Bönburgare med vetegroddar

“Bästa vegoburgarna hittills!” utropade sambon.

Jag är benägen att hålla med. De var helt ok med tanke på att de kom till som lite snabbmat då vi var vrålhungriga efter en 2 timmars skidtur. Då smakar ju i och för sig allt bättre så det är nog bäst ni provlagar och avgör själva.

Bönburgare med vetegroddar, 4-6 port

ca 3 dl kokta alt 1 pkt kidneybönor

2-3 st kokta potatisar

1 ekologiskt ägg

1 liten gul lök

1,5 dl vetegroddar

salt, peppar

1. Kör alla ingredienser i en matberedare till en alldeles jämn smet. Smaka av med salt och peppar.

2. Låt smeten gärna stå en stund i kylskåp.

3. Forma till biffar och stek några minuter på varje sida i rapsolja eller flytande margarin.

4. Vi serverade dem med hamburgerbröd, babyspenat, ketchup och självklart den syrade rödkålen till!

 

 

3 thoughts on “Bönburgare med vetegroddar

  1. Jag har spanat på bönburgarrecept väl bra länge nu utan att komma till skott. Din såg dock så gott ut så i veckan får jag göra slag i sak🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: