Vetegroddsbiffar med keso

Jisses vad konstigt det är när man äter något och inte riktigt avgöra om det vegetariskt eller om det är kött. Dessa burgare smakar som pannbiffar ungefär och jag förstår inte hur det går till. De är förövrigt supermättande och är jättegott till potatismos, lingonsylt och en ruccolasallad.

Vetegroddsbiffar med keso, 4-6  port

5 dl vatten

6 dl fiberhavregryn

2 lökar

2 dl vetegroddar

1 dl keso

1 ekologiskt ägg

salt och peppar

1. Koka upp vatten och häll över havregrynen. Låt svalna.

2. Riv löken och blanda ner lök, vetegroddar, keso och ägg i havregrynssmeten.

3. Krydda rikligt med salt och peppar.

4. Forma till relativt tunna (ca 5 mm) och runda biffar.

5. Stek i olja eller flytande margarin  i en medelvarm stekpanna, några minuter på varje sida. Biffarna ska vara välstekta och krispiga på utsidan.

2 thoughts on “Vetegroddsbiffar med keso

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: