Äppelkaka till många

Missade tyvärr att ta en bild på denna smaskiga kaka så det blev en bild på mig själv i nya hårfärgen istället hihi

Tänka sig, svenska äpplen finns ännu att få tag i. Så för att göra en säsongsanpassad kaka till helgfikat så blev det helt enkelt en äppelkaka. Inget krångel heller men god blev den. Särskilt med ett glas kall havredryck till!

Annars är det väl inte så hemskt mycket att välja på när det gäller närproducerade råvaror i grönsaks- och fruktdisken. Vitkålen och äpplena får vara trotjänare här hemma, likaså morötterna och potatisen. I frysen har vi svensk broccoli, mangold och gröna ärtor.

Medan dessa får vara basen så får ni inte inbilla er att vi aldrig köper några andra frukter eller grönsaker. Matlagningen skulle bli bra tråkig då.

Äppelkaka till många

200 gram smör

6 svenska äpplen

4 msk socker

4 tsk kanel

4 ägg

5 dl socker

6 dl ekologiskt vetemjöl

4 tsk bakpulver

2 dl havredryck

1. Ställ ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt svalna.

2. Kärna ur äpplena och skär i klyftor. Blanda med socker och kanel.

3. Vispa ägg och socker poröst. Vänd ner vetemjöl och bakpulver.

4. Blanda till sist ner mjölk och det smälta smöret.

5. Häll ner smeten i en stor långpanna täckt med bakplåtspapper.

6. Grädda mitt i ugnen i 25 min. Låt svalan en aning och skär sedan upp i bitar.

One thought on “Äppelkaka till många

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: