Gratinera mera

Gårdagens middag gick helt i gratineringens täcken. Vegetarisk korv i ugn och potatisgratäng. Riktigt bra recept om man vill ha tid för att göra annat medan maten är i ugnen.

Relativt enkla och vanliga rätter men sojakorven blev fräschare tillsammans med zucchini och rödlök och potatisgratängen lite mer spännande med chevrén.

Potatisgratäng med chevré, 4 port

6-7 potatisar

1-2 morötter

1 palsternacka

ev 1 dm purjolök

1 förp  lätt havregrädde (2,5 dl)

ca 2 dl havredryck

1,5 msk vetemjöl

salt och peppar

chevré

1. Skala och skiva potatis, morötter och palsternacka tunt. Lägg i en ugnsform.

2. Vispa ihop havregrädde, havredryck, vetemjöl, salt och peppar. Häll ner i ugnsformen

3. Grädda i 225 grader i ca 50 min eller tills allt är mjukt.

4. Lägg på tunna skivor av chevré och grädda ytterligare 5 min.

Gartinerad sojakorv med marinerad zucchini och rödlök, 4 port

1 förp. soja middagskorv

1/2 zucchini

1 rödlök

3 soltorkade tomater i olja

3 msk rapsolja

1 msk rödvinsvinäger

flingsalt och svartpeppar

1 dl mager riven ost

1. Skiva zucchinin i 1/2 cm tunna skivor och lägg på ett fat.

2. Skala och skiva löken och hacka de soltorkade tomaterna och strö över zucchinin.

3. Blanda olja, vinäger, salt och peppar och häll över zucchinin, Fördela marinaden på alla skivorna. Låt stå i ca 30 min.

4. Tina sojakorven och skiva i ca 1/2-1 cm skivor.

5. Varva korven, zucchiniskivor och rödlök. Strö över de soltorkade tomaterna och riven ost.

6. Gratinera i 225 grader i ca 10 min.

3 thoughts on “Gratinera mera

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: