Chilipuckar

Innan det är slut för idag, alltså läggdags för mig, tänkte jag fresta er med ett recept på mina hemsnickrade vegetariska chilipuckar. Jag lekte nämligen “Här är ditt kylskåp”, ni vet tv-programmet där en kock besöker kändisar och lagar av den mat de har hemma, och det resulterade i dessa små puckar. Inte riktigt bollar, inte riktigt biffar, utan puckar. Lite frigörande att inte använda recept. Däremot lite svårare att skriva ner mått till er.

Chilipuckar, typ 2 port

1 dl kokt matvete

6-8 st färska champinjoner

1/2 chili

1/2 gul lök

25 g fetaost

2 st soltorkade tomater

1 dl kidneybönor

1-2 msk vetemjöl

salt och peppar

1. Skiva champinjonerna, ta bort fröna ur chilin och strimla den tunt samt finhacka löken.

2. Fräs svamp, chili och lök i lite rapsolja, salt och peppar tills allt blivit mjukt och fått lite färg.

3. Blanda fräset med kokt matvete, fetaost, strimlade soltorkade tomater, kidneybönor och mjöl.

4. Mixa blandningen med en stavmixer till en lagom finfödelad konsistens. Forma puckar med mjölade händer.

5. Stek puckarna i rapsolja på bägge sidor. Servera med t ex kokt potatis eller i ett pitabröd med morotsstavar och turkisk yoghurt.

2 thoughts on “Chilipuckar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: