Julen 2011

Hoppas ni har en härlig jul och god fortsättning! Jag är inte riktigt less på julen ännu och skulle nog vilja ha lite till av den. Så julpynten behåller vi! Här ovan är ser ni vår galna gran med diverse annorlunda julkulor och vimplar.

Julafton firades hos svärföräldrarna i Övik, juldagen hos min familj i Umeå och i dagarna leker vi bara med våra fantastiska julklappar, äter saffransknäck och clementiner, ser film och går långa promenader. Och njuter av att vara hemma…

Lovade ju mer av julmaten och eftersom jag som sagt inte är less ännu (av någon anledning blir man inte lika trött på vegetarisk julmat) så kommer här Jacob Wismars kryddkokta rödkål som vi åt till middag idag tillsammans med sojabiffar och potatis.

Kryddkokt rödkål, 8 port

350 g strimlad rödkål

1 skivad rödlök

rapsolja

1/2 dl balsamvinäger

1/2 rödvin

1 msk honung

3 kanelstänger

3 lagerblad

4 kryddpepparkorn

4 svartpepparkorn

2 svenska tärnade vinteräpplen

salt

1. Fräs kål och lök blanka i rapsoljan.

2. Tillsätt vinäger, vin, honung och kryddor. Låt småputtra i 10 min.

3. Tillsätt tillsist äpplena de sista minuterna av koktiden och smaka av med salt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: