Dagen efter nobelmiddagen

Här hemma hade vi en riktigt enkel nobelmiddag men ändock en middag som var både god och relativt hälsosam. Till förrätt en avokado och grapefruktstarter med hummus och alfalfagroddar. Till huvudrätt en indisk gryta med kikärter och mycket garam masala med rostad mandel på toppen serverad med varmt bröd och ris. Till efterrätt blev det en mjölkfri saffranspannacotta med krossad pepparkaka.

Så här dagen efter nobelmiddagen får ni alltså receptet till på saffranspannacottan men jag tänker mig att den passar utmärkt som lättlagad dessert hela julen. Så nu återstår endast att lära sig några Tranströmmercitat verkar det som. Får se hur det går med den saken!

Mjölkfri saffranspannacotta med krossad pepparkaka, 4 port

3 dl Oatly iMat havregrädde (fungerar även bra med sojagrädde)

1 dl gelésocker

0,5 gram saffran (1 kuvert)

1. Blanda alla ingredienser i en kastrull.

2. Låt koka upp och koka sedan i ca 30 sek.

3. Häll upp i 4 st formar och låt stå kallt tills det svalnar. Går bra att förbereda samma dag som middagen.

4. Vid serveringen så smula lite krossad pepparkaka ovanpå. Går även att hacka lite vit choklad som topping.

One thought on “Dagen efter nobelmiddagen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: