Indiskt knytkalas

Svalkande mangolassi, nybakade naanbröd, spenatdumplings med vitlökssås, vegetarisk korma, indiskt ris med grönsaker och cashew, het qourngryta, kryddig raita och mangochutney. Till efterrätt indisk kola och mannagrynspudding med kardemumma, pistagenötter och syltad ingefära.

Det blev verkligen en matfest då vi var några dietiststudenter som hade indiskt knytkalas. Vi åt så vi storknade för indisk mat är ju så gott! Allt var vegetariskt då det indiska köket sjuder över av bra vegorecept. Det här var dessutom en liten avskedsfest inför den stundande praktiken. I helgen far jag ner till Sundsvall för att praktisera på sjukhuset där i 1 månad. Jisses så spännande det ska bli! Hoppas verkligen få tid för lite matbloggning där nere också.

Hur som helst ska ni få receptet på spenatdumplingsen:

Indiska spenatdumplings, 4 port

500 g fryst bladspenat

ca 3 dl vetemjöl eller kikärtsmjöl

1 finhackad röd lök

3 klyftor vitlök

1 tsk spiskummin

1 tsk koriander

flingsalt

rapsolja

1. Tina spenaten och pressa ur överflödig vätska.

2. Mixa ihop spenat, mjöl, lök och kryddor. Du ska kunna forma bollar av degen så tillsätt mer mjöl om den är för lös.

3. Rulla till små bollar och stek i reapolja så att de får en fin färg runt om.

4. Servera med naanbröd och en yoghurtsås.

2 thoughts on “Indiskt knytkalas

  1. Jag tycker du har fantastiska recept som du så generöst delar med dig av och dessutom så smaskigt härliga bilder! angående receptet ovan så måste jag bara fråga om kikärtsmjöl- finns det att köpa eller måste man mala själv…? jag har letat som en galning i alla möjliga hälsokostbutiker och liknande men tji mjöl. Har du nåt tips?
    Hälsningar Annika

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: