Köttfri måndag – The Sojabiffar

Nu är det köttfri måndag igen! Här hemma är vi köttfria mån-sön men jag tycker definitivt det är en jättebra idé. För man måste ju börja någonstans och varför inte införa nya vegetariska vanor på veckans första dag?

En bra början på dina nya vegetariska måndagsvanor är förresten dessa sojabiffar. The Sojabiffar som jag kallar dem, för efter att ha smakat dessa vill jag inte ha några andra. De håller ihop väldigt bra, ser ut som riktiga biffar och smakar, ja nästan för köttigt!

Sojabiffar, 4 port

3 mellanstora potatisar

300 g sojafärs (ICA Gott Liv har en vegansk)

1 hackad röd lök (blötlagd i lite vatten i ca 10 min)

1 msk NoEgg eller potatismjöl

2 msk soja

salt och peppar

1. Skala potatisarna och koka dem riktigt mjuka i saltat vatten. Häll bort vattnet och mosa sönder dem.

2. Tina upp sojafärsen. Spara 2 msk av vätskan och blanda med NoEgg eller potatismjöl.

3. Lägg potatismos, sojafärs, lök, NoEgg/potatismjölsblandningen och soja i en bunke. Mixa försiktigt tills det mesta är finfördelat. Spara dock gärna en del av sojafärsen som den är.

4. Smaka av med salt och peppar. Ställ in färsen i kylen en stund.

5. Forma till biffar och stek i rapsolja på medelhög värme tills bägge sidor har fått en fin färg.

6. Servera med en havrebrunsås (du hittar receptet på min gamla blogg).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: