Bästa raggmunkarna

 

En vacker höstvy i Offerdal, Jämtland.

Myser ni också i höstmörkret? Det kan vara ganska skönt att årstiderna varierar också, att det blir lite mörkare och kallare innan det blir ljus och varmt igen! Sedan så får man chansen att äta efter säsong och lära sig uppskatta den mat som är tillgänglig häromkring just nu. På hösten är det verkligen inte svårt att äta säsongsanpassat tycker jag. Man kan ha skördefest varje dag om man vill!

För några helger sedan avslutades Bondens marknad här i Umeå men det går att hitta superbilliga och närproducerade rotsaker i mataffärerna. Passa på att bunkra upp! Jag köpte 2 kg broccoli på Bondens och frös in inför vintern. Ångrar att jag inte köpte mer. Det kan vara en smart idé att köpa hem närproducerade färska grönsaker istället för att köpa frysta grönsaker som kommer från andra sidan jordklotet. Tänk vilka resurser som har krävts för att hålla maten fryst vid transporterna till affären!

Vad ska man göra av alla goda rotsaker då? En råkostsallad med rivna morötter i olika färger samt rivet äpple och äppelcidervinäger är grejjer det. Passar perfekt till dessa raggmunkar som måste vara de godaste jag någonsin lagat. Vem säger att det måste vara ägg i raggmunkar?

Veganska raggmunkar, 4 port

5 dl havredryck

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk salt

700 g finriven rå potatis

rapsolja

1.  Vispa ihop allt och tillsätt den finrivna potatisen.

2. Stek raggmunkarna i rapsolja tills de fått fin färg på bägge sidor.

3. Servera genast med rårörda lingon och råkostsallad.

Advertisements

One thought on “Bästa raggmunkarna

  1. Det är ju inte så att det inte kostar någon energi att hålla broccolin nedfrusen i ditt kylskåp under tiden heller. dessutom vet du ju inte om det kostar mer energi att driva upp broccoli i norrland än i tyskland… eller? Jag menar inte att det måste vara så men det är aldrig solklart vad som är bäst väg att gå. Tack för gott recept iaf!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: